Организатор:

С партньорството на:


Генерален спонсор:

С подкрепата на:

Медийни партньори:АРМЕЕЦ, ДЗИ И АЛИАНЦ ГРАБНАХА НАГРАДИТЕ „ЗАСТРАХОВАТЕЛ НА ГОДИНАТА 2011”


Връчването на наградите се превърна в истински празник на българското застраховане


На 16.11.2011г. в зала Александър на Радисън Блу Гранд Хотел, София, на тържеството по случай една година от създаването на Българската Асоциация на Застрахователните Брокери (БАЗБ), бяха връчени наградите „Застраховател на годината 2011”.

Конкурсът се организира и бе проведен съвместно от БАЗБ и Insurance.bg, с партньорството на Българската асоциация на пострадали при катастрофи.

За първи път в България брокерска асоциация организира и връчва такава награда. Победителите в конкурса, организиран в три категории, са определени от потребителите на застрахователни услуги, които имаха възможност да дадат своя вот, чрез интернет гласуване в специализирания портал Insurance.bg.

Празничната зала бе препълнена от над 200 гости. На тържеството присъстваха представители на КФН, директорите на застрахователните компании, застрахователни брокери, пенсионноосигурителни и здравноосигурителни дружества, Съюза на застрахователните агенти, Председателят на Гаранционния фонд, Националното бюро на българските автомобилни застрахователи, Асоциацията за застрахователна сигурност, Висшето училище по застраховане и финанси и Фондация „Проф. Д-р Велеслав Гаврийски“. На събитието присъстваха и журналисти от водещите медии в България.

Приветствие към гостите беше отправено от г-н Николай Здравков – Председател на БАЗБ. Заместник Председателят на Комисията за Финансов Надзор, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, г-н Борислав Богоев изпрати поздравителен адрес.

В рамките на четири седмици 1778 уникални потребители на застрахователни услуги оцениха застрахователните компании, извършващи дейност в България. Техният вот определи следните победители:
За победител в категория „Застраховател с най-добри продукти в Общото застраховане” с 456 гласа беше определен ЗАД „Армеец”. Плакетът и грамотата бяха връчени на г-н Румен Георгиев, Председател на УС и Изпълнителен директор на ЗАД „Армеец”.
Във втората категория „Застраховател с най-добри продукти в Животозастраховането” с 656 гласа за победител беше определен ЗАД „Алианц България Живот”. Плакетът и грамотата бяха връчени на г-н Андрей Александров, Изпълнителен директор и Член на съвета на директорите на ЗАД „Алианц България Живот”.
В третата категория „Най-коректен застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения”, която се организира съвместно с Българската асоциация за защита на пострадали при катастрофи, за победител, с 354 гласа, беше определен ДЗИ - Общо застраховане ЕАД. Плакетът и грамотата бяха връчени на г-н Недялко Чандъров, Председател на УС и Главен изпълнителен директор на ДЗИ - Общо Застраховане ЕАД.

Освен наградите Застраховател на Годината 2011 г., Българската Асоциация на Застрахователните Брокери поднесе своите специални признания, връчвайки грамоти за партньорство на:
Застрахователна компания Чартис Юръп, клон България
Застрахователно дружество ДЗИ – Общо застраховане ЕАД
Животозастрахователен институт АД
Здравноосигурителен институт АД

След официалната част празникът продължи в приятна обстановка, изпълнена с приповдигнато настроение, а гостите се насладиха на прекрасните изпълнения на Кристина Димитрова и Теди Георгиев.

Организаторите на събитието обещаха на всички присъстващи, че наградите „Застраховател на Годината”, ще се превърнат в ежегодна традиция, като се надяват това да допринесе за подобряване на качеството на обслужване на потребителите на застрахователни услуги в България.
Застраховател на годината 2011
| Застраховател на годината 2012
| Застраховател на годината 2013